sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Mitä se Vyöhyketerapia on?

Tarjoan meillä Beauty Putiikissa useita erilaisia hoitoja rentoutumiseen sekä kehon-, ja mielen hyvinvointiin. Oma 'lempilapseni' on vyöhyketerapia. Mitä se vyöhyketerapia sitten on?



Vyöhyketerapia on ikivanha hoitomuoto, jonka avulla voidaan ylläpitää terveyttä ja kartoittaa sekä hoitaa kehon erilaisia häiriö- ja sairaustiloja. Hoidon avulla poistetaan ja puretaan jännityksiä sekä tukoksia. Pyrimme palauttamaan kehon omat parantavat voimavarat. Vyöhyketerapiassa asiakkaan keho alkaa hoitaa itse itseään. Hoito itsessään on miellyttävää painelu/sively hierontaa käsin. 

Ensimmäisellä hoitokerralla teen alkuhaastattelun mahdollisista sairauksista, lääkityksistä ym ja elämäntilanteesta ja elämäntavoista. Vyöhyketerapia on ihanteellinen hoitomuoto stressinpoistoon ja terveillä ihmisillä se stimuloi kehontoimintoja niin etteivät sairaudet esim. flunssat yleensä tartu. Eli se on loistava ennaltaehkäisevä hoitomuoto. Vyöhyketerapia on myös erinomainen hoito parantumisen tueksi, mihin tahansa vaivaan tai sairauteen. Hoidon aikana en keskustele, vaan asiakas saa vaipua syvään rentoutumisen tilaan ja vaikka nukahtaa. Hoito menee sitä syvemmälle mitä rennompi asiakas on, jolloin nukahtaminen hoidon aikana ei ole hukkaan heitettyä aikaa vaan hoito itseasiassa syvenee, kun alitajunta ei ole sen esteenä :)

Kehomme on täynnä 'karttoja', joista näkyy mahdollisesti jo ulospäin kehomme tila. Kartoista voidaan tarkastella luita, lihaksia, sisäelimiä, aineenvaihduntaa jne. Karttoja kehossamme on jalkapohjissa, jalkapöydässä, säärissä, reisissä, vatsassa, selässä, kasvoissa, korvissa, käsissä, päänahassa, kielessä jne. Aina hoidon aluksi tarkastan jalkapohjien kartat, koska niistä muutokset kehossa näkyvät parhaiten. Ensimmäisellä hoitokerralla tutkin kehoa kokonaisvaltaisesti ja hoito tehdään vain jalkateriin. Näin jo ihan siksi, että hoito on melko voimakas kokemus ja asiakkaan on hyvä tunnustella onko tämä se hoitomuoto mistä hän itse pitää ja myös vyöhyketerapeutin kanssa on hyvä löytää yhteisest henkilökemiat. Ensimmäisen hoitokerran jälkeen tulevilla hoitokerroilla voidaan käsitellä esim. vain lihasheijasteita, jos tukos on niissä, esim.jaloista, käsistä ja korvista, jolloin hoidosta tulee kolminkertainen. Mielelläni yhdistän vyöhyketerapiahoitoihin myös muita elämäntapamuutoksia ja esim. terveellisen kehoa tasapainoittavan ruokavalion. Hoitoväli on täysin asiakkaan itse päätettävissä. Hoitovaikutus kehossa kestää n.3-6viikkoa, ja minun kokemukseni mukaan se mitä kotona tuona aikana tapahtuu asiakkaan omassa kehossa ja mielessä on tärkeämpää kuin mitä itse hoitotilanteessa tapahtuu. Hoito räätälöityy asiakkaan ja tarpeen mukaan, jokaisella hoitokerralla. 



Olen saanut toimia vyöhyketerapeuttina vuosien aikana useimmissa tilanteissa. Esim. hormonaalisiin ongelmiin, kuten lapsettomuuteen vyöhyketerapia sopii täydellisesti, ja itseasiassa kaikki tähän ongelmaan minulla käyneet asiakkaat ovat tänä päivänä onnellisiä äitejä ja täysin luonnollisesti, toki he ovat muuttaneet myös mahdollisesti ruokavalioitaan tms. :) Olen ollut myös mukana tukihoitajana anoreksiassa, astmassa, selkävaivoissa, huimauksessa, halvaantumisessa, migreenissä, vauvojen koliikkivaivoissa, närästyksessä, unettomuudessa, syöpätapauksissa, kolmoishermovaivoissa, leikkausten jälkeisessä paranemisen vauhdittamisessa ja lista taitaa kattaa kaikki mahdolliset ja mahdottomatkin vaivat :) 
Itse sairastuin n. 10 vuotta sitten nivelreumaan. Olin reumasairaalassa täysin liikuntakyvyttömänä ja lääkäreiden tuomio oli etten tule koskaan enää edes kävelemään normaalisti. Minulle määrättiin 7 eri lääkkeet, joista sytostaatti oli vahvin. Suutarin lapsella ei ollut kenkiä ja sairaalajakson jälkeen muutin elämäntapojani voimakkaasti, ja kävin vauhdittamassa kehoni puhdistautumista ja paranemisprosessia itsekin vyöhyketerapiassa säännöllisesti. Parannuin täysin ja lopetin lääkkeet tästä 3kk kuluttua. Terveelliset elämäntavat ovat siitä asti olleet omassa elämässäni etusijalla, eikä vain niiden ohjeistaminen muille ;) Vyöhyketerapia oli itsellenikin voimakas apu ja tuki paranemisprosessissa. 

Hoidon vaikutuksia ovat mm. rentoutuminen, verenkierron sekä aineenvaihdunnan vilkastuminen, vastustuskyvyn paraneminen, kipu- ja särkytilojen helpottuminen sekä unen laadun paraneminen. Refleksologiasta on hyviä tuloksia hormonaalisten häiriöiden kuten lapsettomuuden ja vaihdevuosivaivojen hoidossa.  Toisinaan tuntuu siltä, että omat voimat alkavat hiipua, jatkuvat tulehduskierteet rasittavat kehoa ja olo on kauttaaltaan raskas. Tällöin on hyvä pysähtyä hetkeksi kuuntelemaan oman kehon ja mielen puhetta ja tarjota itselleen lepohetkiä. 


Tervetuloa Vyöhyketerapiaan Beauty Putiikkin. Pyrin auttamaan vauvoja, lapsia ja aikuisia kivuttomampaan ja iloisempaan arkeen pehmein hoitokeinoin.  Myös odottavan äidin raskausajan ja synnytyksen jälkeiset kehon jännitys- ja kiputilojen hoitoja. Hoitokeinoina käytetään vauvahierontaa, raskausajan hierontaa sekä vyöhyketerapiaa. Nämä kaikki ovat ihmisen kehoa ja mieltä kunnioittavia kokonaisvaltaisia lempeitä hoitomuotoja.


Toisinaan oman sydämen äänen kuulee vasta, kun kaikki ympärillä hiljenee, keho ja mieli rauhoittuu ja saa päästää irti arjen tai työelämän kiireestä turvallisessa ympäristössä. Haluan tarjota sinulle mahdollisuuden rauhoittumiseen  vyöhyketerapian avulla. Lempeällä koko kehon vyöhykeratahieronnalla voidaan elvyttää kehosi omat voimavarat, rentouttaa ja rauhoittaa kehosi ja mielesi kuulemaan sitä, mikä on todella tärkeää juuri sinun elämässäsi."

Asiakkaani kokemuksia vyöhyketerapiasta:  http://primelife.fitfashion.fi/avainsana/vyohyketerapia/

Ajanvaraus: 
https://timma.fi/beautyputiikkitampere
tai 
Numerosta: p.050 3755 395

Muista huolehtia itsestäsi <3
Sky-Erikoiskosmetologi, Titi Soutua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti